FAQ BM | CONTACT BM| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
Laman Utama Media Berita KPDNHEP Berita Terkini 2020 Gardenia Jamin Bekalan Roti Mencukupi

GARDENIA JAMIN BEKALAN ROTI MENCUKUPI

SHAH ALAM, 28 MAC 2020 – Gardenia Bakeries (KL) Sdn. Bhd memberi jaminan bahawa pihaknya telah meningkatkan pengeluarannya pada tahap 2.2 juta buku pelbagai jenis sehari melalui kelima-lima kilangnya yang beroperasi 24 jam.

Pengurus Besar Kanannya, Desmond Tan berkata, pengeluaran ini merupakan penambahan sebanyak 5 peratus dari jumlah pengeluaran sebelum pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang diumumkan kerajaan baru-baru ini.

“Bekalan ini menampung sebanyak 60 peratus daripada permintaan roti dari seluruh semenanjung dengan jenama-jenama lain turut menampung jumlah permintaan yang tinggi sejak akhir-akhir ini,” katanya semasa menerima kehadiran Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Datuk Rosol Wahid ke kilang ini di sini, hari ini.

Hadir sama, Ketua Setiausaha KPDNHEP, Datuk Seri Haji Hasnol Zam Zam Haji Ahmad. Timbalannya, Dr. Alauddin Sidal Dan Pengarah Penguatkuasa KPDNHEP, Dato’ Iskandar Halim Sulaiman. Lawatan ini untuk mengetahui tentang kuantiti pengeluaran roti oleh syarikat ini setiap hari berikutan berlakunya kekurangan roti putih di pasaran tempatan.

Katanya, pengeluaran roti sentiasa mengikut piawaian yang ditetapkan termasuk aspek kebersihan, penghantaran dan pengurusan roti yang telah tamat tempoh.

Sementara itu, Datuk Rosol bersetuju agar peruncit melaksanakan pembelian roti terhad secara kendiri mengikut keperluan lokaliti masing-masing demi menjaga kebaikan pengguna yang lain.

 

Oleh : Unit Komunikasi Korporat KPDNHEP